Kräm mot rynkor

Kräm mot rynkor blir allt mer populärt då 40-talisterna gärna tar hand om sitt yttre och vårdar sin hy. Många äldre kvinnor i den mogna åldern femtio år plus återfuktar huden genom rynkkrämer och andra lotions. Anledningen till den trenden är för att hudcellerna har börjat sluta producera talg som är kroppens egna återfuktningspreparat.

kräm mot rynkor
Kräm mot rynkor blir mer och mer populärt bland mogna kvinnor.

Varje ansikte är unikt och det är din hud också, de tär därför det finns krämer för olika typer av ansikte som mogen hy, känslig hud och fet hud etc. Det är därför viktigt att välja en ansiktskräm som passar din hy. Har du torr hud? Då ska du välja en kräm mot torr hud. Har du kraftig akne? Då ska du välja en kräm som är rengörande och läker akne.

Bästa krämen mot rynkor

Effektiva rynkkrämer finns det gott om, det finns ju idag allt från vanliga hudkrämer, anti-age krämer, ansiktsmasker och serum som är mer intensiva. Just serum används ofta på nätter då du ligger och sover. Att välja typ av kräm kan vara svårt, det du bör gå efter är din egen hudtyp och hur din livsstil ser ut. Går du tidigt upp på morgonen eller är du en sådan som sover länge? Stressar du mycket eller lever du ett lugnt liv? Sådana saker och faktorer spelar in i val av kräm eftersom ingredienserna är olika.

Men vad är ett serum? Ett serum är en koncentrerad hudvårdsprodukt som är mer intensiv än vanlig dagkräm. Serum har bra anti-age egenskaper och jämnar ut huden.

Ekologiska produkter är skonsamma mot huden

En tydlig trend vi ser är att ekologiska produkter blir allt mer populära. Innehållet i dessa krämer är endast direkt från naturen, forskare påstår att de naturliga ingredienserna är mer skonsamma mot huden. Experter varnar också för att använda alkohol i rynkkrämer eftersom de torkar ut huden. Vid mogen hy så vill du ju ha återfuktande krämer.

Även ekologisk mat är bra för ditt inre och yttre. Huden läker snabbare och mår bättre vid bra kost. Att äta nyttigt säger sig självt eftersom ämnena ska genom kroppen. Huden suger ju åt sig näringen från vitaminer så är kosten fattig på sådant får inte kroppen vad den behöver. Även vatten i större mängder är viktigt att dricka. Vatten renar kroppen på slam och andra föroreningar.

Varför torkar huden ut när du blir äldre?

I hudens tredje lager, läderhuden, slutar cellerna tillverka ämnen. Det som händer efter 30 år är att huden slutar tillverka talg, med andra ord börjar du åldras. Du slutar få finnar och skrattrynkor börjar komma mellan 30-40 år. Du kan också känna att huden börjar bli mer slapp och inte följsam, i den här åldern börjar många kvinnor med rynkkrämer för att motverka rynkor och förlänga ungdomligheten.

Inspiration till artikeln har vi hittat på motrynkor.se.