Bästa ansiktskrämen 2022

Marknaden kryllar av bra och effektiva ansiktskrämer för alla hudtyper och behov. Idag innehåller de bästa ansiktskrämerna fuktgivande egenskaper och ger spänst och lyster, men det finns också rynkkrämer som minskar tecken på tidigt åldrande. Som om detta inte vore nog finns det även dagkräm och nattkräm, såväl som krämer för extra känslig hud.

Att tänka på vid köp av ansiktskräm

När du ska köpa en kräm till ansiktet finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Till att börja med bör du alltid se till att välja en kräm som är specifikt framtaget för just ansiktet, eftersom huden där är tunnare och känsligare. Det innebär att krämen behöver vara tillverkad av molekyler som huden faktiskt kan absorbera.

En annan viktig sak att tänka på är vad du vill att din hudkräm ska hjälpa dig med. Vill du bli av med tidiga ålderstecken som fina linjer eller vill du kanske återfukta eller minska risken för porer och finnar? Se till att du faktiskt väljer en kräm som passar ditt ändamål.

Vilken ansiktskräm är bäst mot rynkor?

Det finns få hudkrämer som har blivit lika populära och eftertraktade som de som sägs göra huden yngre. Med en anti-age kräm kan du förhindra uppkomsten av tidiga ålderstecken och minska synligheten hos de du redan har. När du ska välja en hudkräm för detta ändamål rekommenderar vi att du satsar på en kräm som innehåller retinol eller hyaluronsyra.

Vilken kräm som är bäst för just dig kan bara du bestämma, men tittar vi på hur marknaden ser ut är det tydligt att några krämer har nått en betydligt större popularitet än andra. Här nedan kommer vi därför att lista några produkter som är extra bra för rynkor och som ser till att återfukta och hålla huden len och smidig.

Bästa dagkrämen

Det finns flera anledningar till varför du bör investera i en hudkräm som är specifikt framtagen för att användas under dagen. En dagkräm är lätt och behaglig i sin formula och sjunker därför snabbt in i huden. Det gör att du får en bra återfuktning, utan att det ska kännas alldeles för tungt eller kladdigt. Av denna anledning är en dagkräm också mycket optimal att använda under smink, eftersom den fungerar som en bra primer.

Dagkräm är dock inte något som bara bör användas av den med torr hud eller den med smink. De moderna krämerna som finns idag är berikade med mängder av vitaminer, mineraler och näringsämnen som kan verka under hela dygnet. Många krämer kan du också applicera vid flera tillfällen under dagens gång, t.ex. för att ge en extra boost.

Bästa nattkrämen

Det är under natten som din hud reparerar sig och återhämtar sig efter dagens bestyr. Därför är det viktigt att du hjälper huden att reparera sig på bästa möjliga sätt och med rätt förutsättningar.

Genom att investera i en tjockare kräm som är framtagen för kvällen kan du se till att krämen får verka riktigt länge. Nattkrämer tränger sig mycket djupt ner och tar sig igenom alla hudskikt. Dock är det viktigt att komma ihåg att nattkrämen inte alltid skyddar mot väder och vind. Fokus här ligger istället på återställande och återfuktande.

Tips på ekologisk ansiktskräm

Tycker du det är viktigt med naturliga ingredienser kanske en ekologisk hudkräm är något som passar dig? En ekologisk kräm är framtagen med näringsgivande och snälla ingredienser som vårdar huden på djupet och som samtidigt är snäll mot miljön. Det finns en rad olika ekologiska hudkrämer på marknaden att välja mellan som passar för dig med både fet, blandad och torr hud.

När du ska välja en ekologisk kräm finns det några saker som är viktiga att tänka på. Här rekommenderar vi dig att välja en hudkräm som innehåller zink och magnesium, eller varför inte koppar och olika fruktenzymer. Om hudkrämer inte är något som faller dig i smaken kan du satsa på en ekologisk olja istället. En olja är ett bra val för dig som föredrar konsistensen av ett serum.

Oavsett om du väljer en dagkräm, en hudkräm för natten eller en med naturliga och ekologiska ämnen är det viktigt att du tar hand om din hud. En hudkräm ser till att återfukta och skydda, samtidigt som den kan lugna irritationer och eksem. Kom ihåg att välja en kräm som är anpassad efter just din hudtyp och som lämpar sig för de ändamål som du har, t.ex. rynkor. Du bör också hålla utkik efter en kräm som har fuktgivande egenskaper och som tränger djupt in i huden. Ett tips är att komplettera ansiktskrämen med en bra ögonkräm som är speciellt framtagen för den tunna huden runt ögonen. Faktum är att de första synliga rynkorna brukar komma runt ögonen.