Bästa ansiktsmasken 2022

Känner du att din ansiktskräm gör ett bra jobb men att det finns vissa rynkor som envisas med att vara kvar? Eller har du ett viktigt event du vill se extra fräsch ut till? Då har du kommit helt rätt! Det ansiktsmasken gör är att den påskyndar anti-ageing effekten igenom att den innehåller större koncentration av de aktiva ämnen som finns i din ansiktskräm. Det gör att du får snabbare och mer resultat om du kombinerar ansiktskrämen med en ansiktsmask.

Att hitta bästa ansiktsmasken för din hud och behov kan ibland kännas som en djungel. Utbudet på ansiktsmasker är stort och det finns massvis med olika varianter. Samtidigt vill vi att ansiktsmasken vi köper ska ge det resultat som utlovats. Vi har därför skapat denna köpguide för att hjälpa dig finna en ansiktsmask du kan känna dig nöjd med.

Årets bästa ansiktsmask blev storfavoriten Rose Stem Cell från Peter Thomas Roth. Den har allt du kan önska från en ansiktsmask och lämnar inget åt slumpen. Din hy kommer omedelbart återfå sin ungdomliga lyster, rynkor slätas ut och den förhindrar för tidigt åldrande.

Bästa ansiktsmaskerna i år

Vi har samlat de fem bästa ansiktsmaskerna på marknaden just nu. Vi har skapat denna köpguiden för att underlätta ditt sökande efter den perfekta ansiktsmasken. Klicka direkt på det omdöme du vill läsa om eller läs vidare för att se hela köpguiden.

Artikelns innehåll:
Årets bästa ansiktsmask
Bästa ansiktsmasken för torr hud
Bästa porsammandragande ansiktsmasken
Bästa djuprengörande ansiktsmasken
Bästa uppstramande ansiktsmasken

Årets bästa ansiktsmask

Rose Stem Cell, Peter Thomas Roth

bästa ansiktsmask

En len och härlig växtbaserad ansiktsmask som lämnar huden len och återfuktad. Ansiktsmasken arbetar på djupet och får rynkor och fina linjer att bli ett minne blott. Gelen är baserad på ett exklusivt komplex av nio rosingredienser som ökar hudens cellförnyelse och reparerar ålderstecken. Den lätt kylande effekten av ansiktsmasken stärker och förbättrar hudens vitalitet.

Vad ger ansiktsmasken för resultat?

 • Din hud kommer att bli fastare och hudtonen blir jämnare.
 • Fina linjer och rynkor kommer omedelbart att försvinna.
 • Din hud kommer att kännas silkeslen och återfå sin ungdomliga lyster. 

För vem passar ansiktsmasken?

Den passar alla hudtyper men riktar sig främst till mogen hy. Gelen saknar syntetisk doft.

Hur ska ansiktsmasken användas?

Använd 2-3 gånger i veckan på rengjord hud. Använd ett generöst lager, tvätta bort med kallt vatten efter 10 minuter. Gelen kan även användas dagligen för intensiv återfuktning av huden.

Pris: 589 kr


Bästa ansiktsmasken för torr hud

The Skincare från Shiseido

ansiktsmasken för torr hud

Massagemasken från Shiseido kommer att ge din hud en fuktboost på endast tre minuter. När du masserar in ansiktsmasken kommer E-vitamin att frigöras och ge din hud energi. Du kommer även märka att hudtonen blir jämnare och huden återfår sin lyster. Om du använder ansiktsmasken regelbundet kommer du efter några veckor att se hur din hud blir fastare och konturer blir tydligare.

Vad ger ansiktsmasken för resultat?

 • Din hud kommer att få en ordentlig fuktboost.
 • Hudens fasthet och konturer kommer att förbättras.
 • Din hudton blir jämnare samtidigt som du återfår din lyster.

För vem passar ansiktsmasken?

Den passar alla hudtyper i behov av fukt.

Hur ska ansiktsmasken användas?

Använd 1-2 gånger i veckan på rengjord hud. Ansiktsmasken ska masseras in i 3 minuter. Låt den sedan ligga kvar i 3 minuter.

Pris: 485 kr


Bästa porsammandragande ansiktsmasken

Beauty Shield Recharging Magnetic Mask Kit från e.l.f.

porsammandragande ansiktsmask

En näringsrik och snabbarbetande porreducerande ansiktsmask. Din hud kommer att kännas och se yngre ut på några dagar. E.l.f.´s ansiktsmask innehåller morotsfröolja, solrosolja, c-vitamin, e-vitamin och arganolja för att tillföra maximalt med näring. Din hud kommer se och kännas uppfriskad efter varje användning.
Den magnetiska ansiktsmasken är även rik på antioxidanter vilket förutom att förminska porerna även föryngrar huden. En mångsidig och fantastisk ansiktsmask helt enkelt.

Vad ger ansiktsmasken för resultat?

 • Dina porer blir ett minne blott
 • Huden känns och ser yngre ut
 • Tillför välbehövliga vitaminer

För vem passar ansiktsmasken?

Passar alla hudtyper. Ansiktsmasken riktar sig till dig med förstorade porer.

Hur ska ansiktsmasken användas?

Använd 1 till 2 gånger i veckan. Applicera och ta bort krämen med den medföljande dubbelsidiga magneten så kallad ”Magnetic Wand”. Då slipper du kladd och får även bästa resultat.

Pris: 429 kr


Bästa djuprengörande ansiktsmasken

Rejuvenating Treatment Masque från Exuviance

djuprengörande

En djuprengörande mask som kommer att få din hud att glänsa. Denna återfuktande peel-off masken kommer att ge din hud ett nytt liv. Efter användning får du en ren och fräsch känsla. Finnar, förstorade porer och lysterlös hud kommer vara ett minne blott. 

Vad ger ansiktsmasken för resultat?

 • Rengör på djupet vilket gör att finnar elimineras
 • Reducerar porer, fina linjer och rynkor
 • Ger huden en ny lyster och lämnar dig med en fräsch känsla

För vem passar ansiktsmasken?

Passar alla hudtyper även dig med känslig hud.

Hur ska ansiktsmasken användas?

Applicera ett jämnt lager med hjälp av fingertopparna på rengjort ansikte och hals. Låt ansiktsmasken torka i 15-20 minuter för att sedan dra av eller tvätta bort med ljummet vatten. Använd 1 gång i veckan för bästa resultat.

Pris: 295 kr


Bästa uppstramande ansiktsmasken

Extra-Firming Mask från Clarins

uppstramande ansiktsmasken

Skäm bort din hud och ge den en föryngrings boost med Clarins snabbarbetande ansiktsmask. Du kommer att få synbara resultat på endast 10 minuter. Huden kommer att se yngre och slätare ut med en återställd lyster. Denna avslappnade ani-age ansiktsmask återger huden sin spänst och lyster. 

Vad ger ansiktsmasken för resultat?

 • Spänningsrynkor jämnas ut och ansiktsdragen blir avslappnade
 • Huden blir fastare, rynkor försvinner och den ungdomliga lystern återställs
 • Syresättningen i huden förbättras

För vem passar ansiktsmasken?

Den passar dig med mogen hud i behov av uppstramning.

Hur ska ansiktsmasken användas?

För bästa resultat applicera krämen med hjälp av Pressure Point Metoden som beskrivs på krämens kartong.

Pris: 619 kr


Varför används ansiktsmasker?

Ansiktsmasker används som ett komplement till din dagliga rynkkräm. Ansiktsmasker kan användas när du ska ut en kväll och vill få snabba resultat eller som ett återkommande moment i din ansiktsvård. En ansiktsmask ger snabbare resultat än en ansiktskräm eftersom de innehåller högre koncentrationer av de aktiva ämnen som finns i ansiktskrämerna.

Ansiktsmasken du använder bör alltid vara anpassad efter din hudtyp för att uppnå bästa resultat. Om du har en normal hud utan några speciella problem som exempelvis acne kan du använda en ansiktsmask 1 till 2 gånger i veckan. Vintertid blir huden ofta torr då kan det vara bra med en återfuktande ansiktsmask som får ligga kvar över natten för extra fuktboost.

Hur kom vi fram till bästa ansiktsmasken?

För att komma framt till den bästa ansiktsmasken valde vi att testa de 30 populäraste ansiktsmaskerna på marknaden. Dessa testades under en månad på testpersoner i olika åldrar. Vi utvärderade ansiktsmaskernas förmåga att ge fukt, dess uppstramande effekt och om de uppfyllde det som utlovades. 
Vissa av de ansiktsmasker som prövades var en ren besvikelse. Vi är därför mycket nöjda över de fem ansiktsmasker som kom med på vår topplista eftersom alla våra testpersoner talade gott om fem bästa ansiktsmasker.