Tips för rynkor under ögonen

Har du fått rynkor under ögonen? Rynkor under ögonen är bland de första ålderstecken vi får och är naturligt. Rynkor börjar komma vid 30 års åldern och många börjar använda återfuktande anti-age krämer vid den här tiden.

Kan man bli av med rynkor under ögonen? När väl rynkorna har uppstått så är det svårt att bli av med dem. Kan rynkor gå tillbaka? Du kan använda en uppstramande rynkkräm med anti-age effekt. Det är också bra att förebygga rynkor genom att använda en dagkräm vid 35-års åldern. Kom också ihåg att använda en kräm med solskydd då solen gör att huden torkar ur och du har lättare att utveckla rynkor.

Finns det någon anti-age kräm som är extra bra under ögonen? En ögonkräm som är extra populär bland de som säljer hudvårdsprodukter är Optim-Eyes från Filorga. Krämen är effektiv mot ålderstecken runt ögonen och har en så kallad cool touch som ger en kylande och lugnande effekt på huden under ögonen. Det gör att svullnader reduceras och huden stramas upp så att rynkor minskar. Du får en ungdomlig lyster och mörka ringar försvinner. Läs mer om de bästa ögonkrämerna här.

Kan man ha ett serum under ögonen också? Förutom fuktkräm så kan du även komplettera med ett serum om du först applicerar serumet och låter det sjunka in. Att både använda ett serum och dagkräm är effektivt om du är särskilt torr runt ögonen. Då kommer kombinationen återfuktade ordentligt samtidigt som huden stramas upp.

Är ansiktsmask bra för att ta bort rynkor? En ansiktsmask är bra att använda en gång i veckan då den återfuktar huden kraftigt. Många gillar att använda en bra ansiktsmask under en fredagskväll eller lördagskväll för att lugna huden inför helgen.

Kan man äta vitaminer som förebygger rynkor i ansiktet? Det hjälper att äta mycket frukt och grönsaker. Frukt har ett naturligt antirynk-preparat där till exempel kiwi innehåller mycket Vitamin C. En effektiv antioxidant är apelsin som innehåller mycket C-vitamin som är riktigt bra för hyn. Även morötter är bra för huden. Både morotsextrakt och morotsolja är vanligt i ekologisk hudvård är rik på betakaroten och vitaminer som hjälper huden med rätt färgton och lyster.