Bästa ögonkrämen 2022

Ögonkrämen är en viktig del i hudvårdsrutinen. Varför? Det är just runt ögonen som de första rynkorna börjar synas. Huden runt och under ögonen är mycket tunn vilket gör att det lättare bildas rynkor där. Därför ska du förebygga och minska rynkor genom att använda en ögonkräm med anti-age formula.

Favoriten bland ögonkrämer är Filorga Optim-Eyes som är både effektiv (3-i-1 ögoncreme) och prisvärd. Den här krämen ger spänst i huden och motverkar rynkor och missfärgningar som kan uppstå runt ögonen. Ögonkrämen passar alla åldrar och hudtyp och rekommenderas till dig som vill få bort mörka ringar, fina linjer och påsar under ögonen. Nedan ger vi även tips på en liknande ögonkräm inom premiumsegmentet.

Filorga NCEF-Reverse Eyes

Filorga NCEF-Reverse Eyes är en populär ögonkräm som fått bland de högsta betygen på nätet samtidigt som den säljer bra för hudvårdsföretagen. Formulan innehåller en cocktail av fem aktiva ingredienser (hyaluronsyra + kollagen + vitamin C + escin + koffein) som verkar på djupet av huden.

Ögonkrämen har anti-age egenskaper som reducerar rynkor, mörka ringar och påsar under ögonen. Krämen ger också en lyster och glow som varar länge. Ögonkrämen innehåller NCEF som enligt tillverkaren är ett polyrevitaliserande komplex för förbättrad hudkvalitet med en koncentration motsvarande en injicerbar anti-aging NCEF behandling.

Filorga NCEF-Reverse Eyes är en lyxig ögonkräm som alla bör testa! Fördelarna med krämen är formulan och att den innehåller NCEF och tydligt minskar mörka ringar och linjer runt ögonen. Nackdelen med krämen är priset som är högre än vår andra favorit Filorga Optim-Eyes.

När ska man börja med ögonkräm?

Det finns ingen specifik tid då du ska börja med ögonkräm. Men många hudexperter menar att det är effektivt att börja förebygga mot rynkor runt 30-35 år. Det är då huden slutar tillverka kollagen och talg som naturligt återfuktar huden. Genom att använda en ögonkräm så återfuktar du huden och den tappar därmed inte i elasticitet. Ett riktigt bra tips från oss är att du också använder solskydd med SPF under sommaren då solen torkar ut huden och gör den rynkig.